Повільне випікання кормів для собак і кішок у печі — це простий і природний процес, під час якого використовується ідеальна температура тривалий період, так щоб температура всередині інгредієнтів досягала оптимального рівня, при якому не буде руйнувань.
Справді, головне завдання повільного випікання в печі — забезпечення безпеки здоров’я при використанні сировини, щоб люди, які працюють із продуктом та домашні тварини, які його споживають, були захищені від забруднення мікроорганізмами. Таким чином, випікання у печі дозволяє знищити практично всі патогенні мікроорганізми: віруси, паразитів, бактерії чи дріжджі, які можуть бути в інгредієнтах.
Який вплив має процес випікання в печі на вміст продукту?
Випікання у печі полегшує засвоюваність організмом крохмалів завдяки процесу желатинізації, який допомагає руйнувати та розчиняти гранули крохмалю. Присутність вологи та тепла полегшує цей процес, що і призводить до перебудови молекулярних ланцюгів, і оскільки вони переходять від кристалічної структури до більш неорганізованої структури, вони легше перетравлюються.
Коли корм для домашніх тварин випікають у печі, його інгредієнти зневоднюються та втрачають частину своєї вологи, так що поживні речовини стають більш концентрованими та повністю доступними для вихованця, який його споживає. Цей процес також змінює колір та смак інгредієнтів тваринного чи рослинного походження у їжі. Білки та пігменти, що містяться в м’ясі, коагулюють та змінюють колір, а також виділяють леткі аромати, які посилюють смак.
Реакція Майяра пояснює це так
Таємниця, що лежить в основі підрум’янювання продуктів та їх характерних уподобань, вперше була описана як реакція Майяра у 1912 році і відтоді відіграє важливу роль у виробництві харчових ароматизаторів. Реакція Майяра відбувається, коли харчовий цукор реагують з білками, утворюючи нову хімічну сполуку, глікозиламін, перетворює її та створює ланцюгову реакцію, яка змінює колір та текстуру поверхні приготовленої їжі. Фактично, реакція Майяра — те, що змушує продукти карамелізуватися під час приготування під впливом високої температури.
Екструзія: процес, що відрізняється від випікання у печі
Екструзія – це надзвичайно швидкий і потужний процес приготування, при якому харчові компоненти піддаються впливу дуже високих температур і тиску. Це призводить до руйнування набагато більшої кількості поживних речовин, особливо вітамінів та природних антиоксидантів. На жаль, мало досліджень про живильний, травний та окисний вплив екструзії та випікання в печі були задокументовані.
Чи знаєте ви, що переважна більшість кормів для собак та котів виробляється шляхом екструзії? Експерти в цій галузі вважають, що в майбутньому процес екструзії використовуватиметься менше. Враховуючи, що випікання в печі – це природний процес, який сприяє здоров’ю та благополуччю, він, ймовірно, стане одним із найбільш передових тенденцій та рішень у галузі виробництва кормів для домашніх тварин!
Ми сподіваємося, що вам сподобалося більше дізнатися про випікання кормів для тварин. Не соромтеся звертатися до нас, якщо у вас є якісь питання з цього питання.