назад

Особливості випікання кормів для домашніх тварин

Наукові новини Короткий 2017-01: Особливості випікання кормів для домашніх тварин. Софі Лавальє магістр, Agr.

 

Переваги повільного випікання в печі

Повільне випікання кормів для собак і котів є простим і природним процесом, який використовує і підтримує тепло протягом довгого і контрольованого періоду, так що температура основних компонентів досягає ідеального рівня. Дійсно, основною метою випікання в печі є забезпечення безпеки здоров’я в роботі з сировиною, щоб люди, які працюють з продуктом і домашні тварини, які споживають його, були захищені від небезпеки отруєнням мікроорганізмами. Таким чином, випікання в печі дозволяє знищити практично всі патогени, будь то віруси, паразити, бактерії або дріжджі, які можуть знаходитися в інгредієнтах.

Як  впливає процес випікання в печі на склад продукту?

Випікання в печі полегшує засвоєння крохмалів організмом, сприяючи процесу желатинізації, який спрощує розщеплення і розчинення гранул крохмалю. Наявність вологи та тепла полегшує цей процес, що призводить до перебудови молекулярних ланцюгів і, оскільки вони переходять від кристалічної структури до більш дезорганізованої структури, вони легко перетравлюються організмом.

Коли корм для домашніх тварин випікається в печі, його інгредієнти зневоднюються і втрачають частину своєї вологи, щоб поживні речовини стали більш концентрованими і ще більш доступними для домашніх тварин, які його споживають. Цей процес також змінює колір і смак інгредієнтів рослинного або тваринного походження у кормі. Білки і пігменти, знайдені в м’ясі, коагулюють і змінюють колір, і вивільняються летючі аромати, які, як відомо, підсилюють смак.

Реакція Майяра пояснює це так

Секрет «підрум’ямлення» продуктів і відмінних ароматів, вперше було описано як реакція Майяра в 1912 р. І відтоді сприяла виробництву харчових смаків. Реакція Майяра відбувається, коли харчові цукри вступають у реакцію з білками і утворюють нове хімічне з’єднання, глікозиламін, трансформація якого створює ланцюгову реакцію, яка змінює колір і текстуру поверхні продукту. Насправді, реакція Майяра є причиною того, що продукти піддаються карамелізації при приготуванні під дією високих температурах.

Екструзія: процес, що відрізняється від випікання в печі

Екструзія є надзвичайно швидким і потужним процесом виготовлення корму, де компоненти харчових продуктів піддаються дуже високим температурам і рівням тиску. Це призводить до знищення багатьох поживних речовин, особливо вітамінів і природних антиоксидантів. На жаль, на сьогоднішній час, було задокументовано не багато досліджень щодо харчових  і окисних впливів екструзії та випікання в печі на виробництво їжі.

Чи знаєте ви, що переважна більшість кормів для собак і котів виробляються шляхом екструзії?  Фахівці в  цій галузі вважають, що в майбутньому процес екструзії будуть використовувати менше. Враховуючи, що випікання в печі – це природний процес, який сприяє здоров’ю та благополуччю, він, швидше за все, стане одним з найбільш поширених тенденцій та рішень у виробництві кормів для домашніх тварин!

Ми сподіваємося, що вам сподобалося дізнатися більше про виготовлення, що випікаються в печі. Не соромтеся звертатися до нас, якщо у Вас виникнуть питання з цієї теми.

 

Посилання:

Ratnayake, W.S., і D.S. Jackson. 2009. Желатинізація крохмалю. Adv. Food Nutr. Res. 55: 221-268. Продовольча індустрія для домашніх тварин: прогнози експертів та фахівців у галузі продовольчих тенденцій на 2017 рік

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.